<//avoir>
After two-years
Wednesday, May 179:14 PM \\



اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Hi! Its been two years lepas update post dekat blog ni (this is crazy man) Im not expecting for more since sekarang bukan zaman blogging lagi. In addition since dah berzaman tak update blog but nevermind i just update this blog jugak since im in semester break for five-month yeah *angkat bahu* dan sangat bosan dan taktahu tibatiba rindu nak membebel sambil menaip macam dulu dulu.


Rasanya last time i update this blog macam mungkin tengah cuti semester satu or tengah tunggu result. Not really sure. Tapi now i was at semester-four nak masuk semester-five which is last semester yeay tak sabar nak graduate and sambung degree and kerja (im being sarcastic over here please) 


Life is tough man, sungguh! I am struggle to survive (everyone does), homesick jauh dengan parents, pressure banyak benda, belum campur dengan ragam manusia pelbagai ingat dia kawan baik rupanya hantu tikam belakang. EH? Mana dengan gemilang-kecundang dengan zaman zaman nak bercinta. Heh. After all, it just a bad day not a bad life *self-inner motivation*


Im hopping that everyone gonna go through their life dengan ok dan cemerlang. And may Allah grant all your wishes & may you success in whatever you do, dunia akhirah




May Allah bless xx

0 Comment(s)
Bunch of Memories
Thursday, December 1112:55 AM \\


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


So hi? (awkward) yeah, SPM is over about a few week ago and sadly to be told that to-do-list after SPM dah on it way to decay. Lifeless i must say......

Terbengkalai semuanya. Harini aku ambil insiatif untuk reduce lifeless yang tahap gila punya dengan update blog. So hi? Better than aku scroll down instagram and menyumpah seranah habis orang yang tak bersalah pergi holiday (obersi la especially) siapa suruh engkorang pergi holiday tak bawa aku. Eh? Hahahaha. Please try another method la Alia. Tak lawak.

Ok last few days ada la aku jelajah KL jap itu pun nasib sebab ada kenduri kalau tidak alamatnya bercuti dalam bilik je dengan mimpi mimpi ditemani gambar di insta-geram.Sempat la jugak aku membuli dengan penuh kasih sayang dekat abang aku dengan pojaan hati dia ajak pergi BBW tengah tengah malam walaupun dari petang crowded dia toksah cerita menduga betul lepastu dah dapat buku bodek dia layan midnight movie, The Pyramid. Paling penting, lepas la jap rindu dekat orang sepatutnya (ekhem)

Ok, sebenarnya tu bukan main point aku create post ni. Nampak tak tajuk dengan isi jauh betul marathonnya. Barangkali lari berganti ganti. 


*****

Masa aku godek godek balik galeri dan album dalam laptop aku jumpa banyak la jugak hasil aku sebagai photographer dekat sekolah selama aku berkhidmat 2 tahun. Zassss, rindu. Eh cmmon sekolah pun tengah cuti tak kan dah rindu kot?? Ok, lepas tu aku belek lagi jumpa pulak gambar adik adik dorm zassss lagi sekali rindu. Banyak pulak ratio tahap kerinduaan aku nak contribute dekat semorang eh. Sado la sikit ekeleh.


Ex-dorm-mate 


Rindu yang banyak akal nak kenakan orang tapi senang kalau nak mintak tolong. Dorm aku la paling bising sampai 2-3 pagi sampai kena marah marah dengan senior form 5(hehehe) Dorm yang paling lambat turn off and turn on lampu. Kalau boleh pukul 6.15pagi pun lampu masih off tak ada kesedaran langsung nak siap pergi sekolah haha. Everyweekend yang melepak dalam dorm tunggu parents bawa makanan. Yang sesama get excited over something get obsess toward someone lawan merunggut nagging over some issue (paling banyak abt asrama sampai satu dorm merungut benda sama sebab tak tahan nak keluar asrama) 

Ni kalau nak cerita sampai esok pagi pun tak habis. Malas la aku nak describe panjang panjang lebar. Tapi dorang ni la adik adik yang best senang kamceng senang cerita.

Ex-study-mate 

Paling rindu. Berebut nak tidur cop tempat dalam bilik study bila mana tengah demam kuskus exam. Lawan bahan siapa paling hardcore mengigau keluar segala angka math mathtamb fakta agama sejarah. Tengok macam macam ragam dari sebelum tidur tengah tidur sampai nak kejut bangun subuh sepiee dari yang senang bangun sampai yang liat gila nak bangun. The one yang kitorang komplot dengan acik guard (menyusahkan sebenarnya) minta tolong belikan burger dengan list pesanan yang berkajang kajang buat bekal supper tengah malam atau buat cover ngidam gian dah lama control nak makan makanan segera gitueew. Terima kasih Kak Siti & Kak Wan layankan aje kerenah kitorang. (Ha, ini pun aku rindu nak menyakat dua orang ni hehe) Yang jatuh bangun sama sama kena tocher buat hal dengan warden. Dari nak settle kes sampai nak mendajal adik adik junior semua sama sama.


Paling aku tak boleh blah nak deny aku rindu is cousin aku sendiri. Dari sekolah rendah sesama cuma terputus jap sebab aku pindah KL. Lepastu sambung balik sampai la masuk asrama semua sesama. Sampai orang takleh nak recognize kitaorang, Siap dapat title kembar. Paling aku geram dengan cousin aku sendiri bila mana dia dengan selamba-bongkak-riak-takbur-yakinnya cakap dekat aku masa setiap kali jalan dengan dia "Eh hang ni pendek la" Cis, aku serious tak ambik hati limpa jantung pancreas pun masa dia kata macam tu walaupun hakikatnya aku tinggi lagi dari dia (kahkah). Sebab dia yang memang paham aku dari dan dengar my pointless drama over and over again. Yang sesama remuk rendam air mata yang sama sama enjoy kena marah semua sekali. Sesedap cheese biskut dia memudahkan lagi panggilan nama aku dari empat huruf dia jadikan dua je. Mudah betul hidup kau ya? Duduk Terengganu elok elok tau (sebab aku tau hang baca hahaha)


Dah tu je aku nak bebel. Aku lack of idea peribahasa tatabahasa dan kosa kata sejak sejak habis sekolah ni (terkerek lak hahaha) Ini pun aku dah rasa cukup jilake dengan update kali ni. Rasa macam orang menyampah nak baca, Adik adik yang dah busy dengan shopping barang barang nak masuk sekolah tu. Good luck & enjoy every single moment dekat sekolah.


--  girls be good do good. always. all the best in future bcs life getting harder and we just need to be stronger. may Allah bless all of us. inshaAllah. Aku sayang semorang dunia akhirat. TQSM for such valuable memories.....


THE REST IS HISTORY---



May Allah bless xx

0 Comment(s)
Blackout
Sunday, September 1412:48 AM \\


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ♥


Ok, so im back guys sorry cant control mahself from not entering this blog since everything was fine (my blog) & yes rindu nak bebel pepanjang sengsorang dalam post kan. So malam gini tetiba rasa macam nak share cerita seram yang aku dapat sepanjang aku duduk asrama for abt few month for sure.

Well one thing bad & good abt hostel-life u can gain ghost story easily from everyone and it going to be so damn bad bila related to your own place luls and it happened to me lepastu mula lah tak boleh nak tidur pasal teringat those and these. Terbayang kang buka mata ada elok ja depan mata siapa tau. Hehe ok tak lawak ok sorry.

Lets the story begin....
So, that one night tak silap masa tu tengah march-term and subject Sejarah for the next day. Aku tak stay dalam dorm sebab gigih nak score paper Sejarah (konon haha) so gather kat dorm kawan dengan some of friends lagi. Masa tengah gigih baca buku explain yadda yadda pasal tamadun prefect asrama laung laung suruh light off  lepas je dia laung tu terus blackout (bagus gila timing) so u could here here and there suara org menjerit sebab terkejut & takut (for sure) ceh aku kerek je buat muka tak beriak padahal dah lomah jantung dah masa tu tapi pasal aku fikir benda ni dia tak boleh takut atau berani sangat so aku sado-kan hati watlek sementara ada adik dorm kawan aku duk pegang aku since dia takut gelap. Ok lepastu kawan aku ni taktahu lah dia punya tahap berani boleh selamba gi toilet tutup lampu sebab orang suruh tutupkan nak set balik elektrik. 

Ok, tengah cuak tunggu elektrik nak ada balik tetiba dengar dari bilik study adik adik duk baca ayat krusi, aku yang dah nak so-so nak ok pun jadi cam lemah lutut darah gemuruh balik dengar orang baca ayat krusi siap meremang berpeluh lagi tapi sebenarnya benda tu bagus lah kan dari dorang duk menjerit tah pape. Ok, lepastu macam benda semua dah back to normal.

Study punya study last-last buku study aku. Hahaha (pls avoid to do this) Aku agak macam abt 1.30am kot kawan aku gerak cakap dorang dah habis study nak tidur so semua macam kena balik dorm. Aku dengan cousin aku lah yang nak kena balik dorm tapi dorm cousin aku sebenarnya dekat je. Sesampainya aku di depan dorm (ceh skema jawapan betul) & masuk dorm aku pelik lah adik-adik dorm aku ni dah sejak bila tidur tak reti nak tutup lampu. Aku dengan muka tak bersalah mengantuk tahap petala kelapan tutup lampu panjat tidur atas katil. Memang sedap gila lah cerita dia aku tidur malam tu.

Petang esok lepas sekolah,

#1
So memasing buka cerita, masa blackout tu ada adik dorm aku duduk dekat tingkap tah apa dia buat aku pun tak paham. Cerita dia nak tutup tingkap kot lepastu tetiba je blackout memang tak tunggu dkt situ lah lari cari orang lain so masa dia nak lari tu dia rasa macam ada orang tarik tangan dia. Dia ni dah lah jenis susah nak keluar perkataan kesat-mesat ni sekali rasa tangan kena tarik dekat tingkap memang tak tunggu dah. Semua dah macam pelik dia ni bukan jenis senang nak mencarut kenapa tetiba keluar, bila semua tanya dia diam tak bagitau (bagus budak ni taknak orang takut) yang best pasal budak ni dia tak jerit terpekik dan tak nangis macam orang kena histeria dia cuma keluar satu perkataan je which is aku rasa better than dia act like menjerit yang akan menyebarkan virus ""histeria"" kat semua.

#2
Dorm 2, masa blackout tu dorang cakap dorang mcm ada dengar orang azan tapi half je than berhenti. So yeah tu je but benda yang "tu je.." paling aku tak suka like dengar orang azan kot by 12 midnight? Ugh i just cant brain this.

#3
Sebelah dorm aku, ada manusia yang dia memang gifted untuk nampak benda ni (sumpah ni gifted yang paling aku nak elak, nauzubillah) masa dia nak tutup lampu sebab memang kena light off kan lepastu ter-blackout pulak so dia nak balik lah tempat dia masa dia pusing tu dia nampak kelibat terus dia lari gi nangis kat kawan dia. Wallahualam apa yang dia nampak tapi desas-desus mengatakan kelibat putih ok tak lawak

#4
Dorm cousin aku, nasib dia sama macam aku yang daif gila taktau apa apa yang jadi dekat dorm waima adik-adik dorm. So macam aku juga dia masuk landing enak sedap tidur kat tempat dia. Esok pagi baru dia dapat tahu yang masa blackout adik dorm dia dua orang nangis sebab nampak "spot merah" sorang nampak kat bawah katil dia sorang lagi nampak kat between of katil org lain. Heh, kau rasa kau nak tidur lagi ke kat tempat kau lepas orang cerita macam tu walaupun kau tak pasti kesahihan cerita dia? Kalau aku memang aku rela kongsi tempat tidur dengan orang lepas everything back to normal which is dah reda.

So, lepas blackout kali pertama lepastu dia jadi favorite scene pulak kan boleh dikatakan for March dalam seminggu 3kali blackout dan berterusan. Paling aku menyampah satu hari tu boleh pulak dia aci off on off on current. Aku memang dah tak sedap hati aci tunggu kali ke-3 je nak lari pasal orang kata cukup 3 kali blackout memang akan ada yang histeria (oranglah kata dan aku percaya walaupun korang nak cakap tu mitos) Tapi, Alhamdulillah lepastu dah tak ada and aku doa sampai habis tahun 2014 tak ada dah kes kes macamni.

The end
Untuk post kali ni aku baik hati sikit tak bagi korang ole-ole comel buat tatapan sebelum tidur sebab aku dah rasa cm lain mcm. Ghahaha ok diam dont say any word.

Terima kasih sudi membaca. Tolonglah sudi-sudi memberi komen aipp komen yang manis manis je o-k? Yang masam masam kalau boleh elakkan, kalau nak tegur pun sama tolong dalam kondisi yang manis ya? Oleh itu, sudi-sudi lah menyebarkan post ini pada rakan teman taulan yang lain sebagai
bed-time-story untuk dihadam sebelum tumbang bersama mimpi ya?



Ok, tipu mana boleh tak ada gambar gini dah nama pun post #seram kan hihi maaf kalau terkejut dengan muka comel ni mimpi indah kalian!



May Allah bless xx

Labels:


0 Comment(s)